Forumska pravila

Čoven :: Forum :: Forum

Go down

Forumska pravila

Postaj by Chastity on sri srp 01, 2009 2:05 pm

Da bismo se osigurali od mogućih neugodnosti odredili smo forumska pravila.Jednostavna su i prate pravila pristojne komunikacije među ljudima:

- Zabranjeno je diskriminirati korisnike foruma zbog rase, religije, boje kože, porijekla i ostalih stvari. Svi članovi su ovdje dobro došli i tu smo da u zdravoj atmosferi raspravljamo.

- Također je zabranjeno vrijeđati, omalovažavati, provocirati ili na bilo koji način uznemiravati druge članove. A ukoliko dođe do takve situacije zabranjeno je odgovarati istom mjerom na uvrede i svađati se već se u tom slučaju treba obavezno obratiti administratorima.

- Zabranjeno je kršiti sva ljudska prava kao i postojeće zakone [uključujuci pirateriju, maloljetnu pornogorafiju i sl.]

- Izbjegavajte CAPS LOCK - na internetu se to smatra kao vikanje ili deranje. Imajte na umu da pisanim putem razgovarate sa stvarnim ljudima iako ih ne vidite i iako koriste samo net-imena.Ako želite nešto naglasiti koristite bold.

- Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje na forumu i višestruko registrovanje na forumu, tj. otvaranje više naloga. Jednom je dovoljno a ukoliko imate problema sa logiranjem na forum obratite se administratorima.

- Zabranjeno je pisati i objavljivati tekstove i sadržaje koji su neistiniti ili netočni. Inače uz svaki tekst koji nije pisan sa Vaše strane mora biti naznačeno ime autora i mjesto odakle je tekst preuzet da bi se sačuvalo autorsko pravo!
[svaki copy/paste koji bude bio bez autora i mjesta odakle je preuzet bit će obrisan bez prethodnog upozorenja moderatora]

- Zabranjena je razmjena poruka na forumu u obliku chat-a između dvije i više osoba, za takve stvari koristite PRIVATNE PORUKE.

- Prije otvaranja teme obavezno koristite Search i prvo provjerite postoji li već ta tema da se nebi otvarale slične ili duple teme.

- Kod otvaranja teme,naziv nije potrebno pisati velikim slovima ili koristiti ponavljajuće znakove (npr. ????? , !!!!!!) da bi se privukla pozornost.Također obratite pažnju da temu otvorite u pravom podforumu.

- Zabranjeno je skretati sa teme,spammati, pisati bezvezne komentare kao što su "haha", "ok", "cool" ili ostavljanje samo nekog smajlija kao i često potpisivanje članova [ako se slažete sa nekim, navedite u čemu se slažete, a možete dodati i par redova da bi preciznije iznijeli svoje mišljenje], valjda nije teško napisati par kvalitetnih rečenica.

- Ugrožavanje privatnosti člana foruma ili bilo koje druge osobe je strogo zabranjeno bez dopuštenja iste, te se Vi kao objavljivač smatrate odgovornim za objavljene informacije. [npr. objavljivanje tuđih e-mail adresa, brojeva telefona, imena i prezimena ili drugih privatnih podataka koji nisu javno poznati].

- Učlanjenjem na Čoven prihvatate pravila o odgovornosti (Vi ste odgovorni za svoje tekstove i objave informacija).

- Ukoliko primijetite da se negdje krši neko od navedenih pravila imate obavezu i pravo obratiti se administratorima i prijaviti tko je,gdje i na koji način prekršio pravilo, a administratori će to sanckionirati po utvrđenim pravilima.

- Nije dozvoljeno promovirati vlastite stranice u člancima ili potpisima bez dopuštenja administratora.

- Svi isti postovi,chat ili spamm će biti obrisani,a korisnicima koji su ga napravili ide opomena.

- Svaki moderator je dužan opomenuti prekid chata,offtopica ili spama.

- Svaki korisnik koji je opomenut više od 3 puta će biti suspendiran(bannan ili onemogućen pisati po forumu) u skladu sa prekršajem.

- Korisnici kod kojih se primjeti Flame-anje foruma(pogledaj google za više info) bit će bannani automatski.

- Pri editiranju posta moderator je dužan naznačiti koje pravilo je prekršeno.

- U offtopic,chat,spam,da ne bi došlo do zloupotrebe,spadaju i vrijeđanje, namjerno izazivanje sukoba, netrpeljivost po bilo kojoj osnovi, neargumentirano iznošenje negativnosti o članovima foruma i trećim osobama, poticanje na agresiju, omalovažavanje, prepucavanje i slična ponašanja koja nisu primjerena normalnoj komunikaciji,te je isto strogo kažnjivo.


Uživajte,
Čoven@team

_________________
avatar
Chastity

Female
Broj postova : 680
Lokacija : 7th heaven
Registration date : 17.08.2008

Korisnički profil

[Vrh] Go down

[Vrh]


Čoven :: Forum :: Forum

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.